Windy monoblock airconditining

Windy

Windy monoblock airco's zijn professionele oplossing als split-systemen niet kunnen of mogen worden geïnstalleerd of niet gewenst zijn. Want zo'n buitenunit aan de gevel of op het dak is niet altijd even fraai.

Monumentale gebouwen? Appartementencomplexen? Kritische buren? Niet overal kan of mag zomaar een buitenunit van een airco split-systeem worden geplaatst! Dan kan een Windy, met maar één gat door de muur dat ook nog eens netjes is afgewerkt met een rooster, vaak rekenen op goedkeuring. In veel gevallen hebben bijvoorbeeld VVE's geen bezwaren, zo blijkt uit de praktijk.

Eenvoudig te installeren en simpel in het gebruik zijn twee belangrijke eigenschappen voor iedereen om een Windy te gebruiken in iedere situatie: voor woningen, appartementen, kantoren, praktijken, adviesruimtes, vakantie accommodaties, appartementen in historische gebouwen, campers, computerruimtes, systeemwoningen, etc.

Een Windy monoblock airco kan door iedereen worden geïnstalleerd die enigszins handig is. Oftewel, het installeren is een feest voor elke enthousiaste "Doe-Het-Zelver". Er is dus geen gespecialiseerde STEK-installateur nodig. Maar het mag uiteraard wel, als u zich daar prettiger bij voelt. 

Met een Windy monoblock airco kan iedere omgeving snel veranderen in een comfortabele en ontspannende ruimte.

Windy 3HP

Tijdelijk niet leverbaar
Windy
3HP - 2,0kW
Bestel
op voorraad

Windy 4HP

Windy
4HP - 2,4kW
Bestel

Windy 5HP

Tijdelijk niet leverbaar
Windy
5HP - 3,2kW
Bestel

Windy monoblock:

  • Ontvochtiging door water naar buiten te verdampen (alleen koud - het drupt niet).
  • Laag geluidsniveau.
  • Nachtprogramma: gezonde ademhaling en mooie dromen.
  • Eenvoudig aan te passen aan het interieur: de overschilderbare behuizing kan in alle kleuren worden afgewerkt.
  • Lage energiekosten dankzij het hightech ventilatiesysteem.
  • Compact en licht: vanaf 29 kg (afhankelijk van welk type).
  • Afstandsbediening: simpel en vanzelfsprekend.
  • Condenswater afvoer in machine, dus niet naar buiten.
  • Slechts één gat in de buitenmuur van Ø152mm (3HP/4HP) of Ø200 mm voor de 5HP.
  • Windy 3HP / 4HP / 5HP zijn voorzien van een warmtepomp en hebben dus ook een verwarmingsfunctie (tot buitentemperaturen rond 0 °C). 


Wij krijgen wel eens de vraag of de Windy (als monoblock airco) hetzelfde is als een mobiele airco. Het antwoord is volmondig "nee". Wij leggen graag uit waarom niet.

De achtergrond van die vraag is overigens niet zo onlogisch; immers, ook een mobiele airco heeft geen buitenunit. Maar de verschillen tussen een Windy airco zonder buitenunit en een mobiele airco zijn toch wel groot. Allereerst wordt een Windy altijd vast tegen een (buiten-)muur geplaatst. En is dus niet "verrijdbaar" of iets dergelijks. Dit is noodzakelijk omdat er lucht van buiten aangezogen wordt ten behoeve van de koeling van de compressor in het apparaat. De warme lucht die hierdoor ontstaat (het is feitelijk een warmtepomp), wordt door de binnenbuis weer naar buiten geblazen.

Hiermee is een van de belangrijkste verschillen met een mobiele airco direct aangegeven. Een mobiele airco blaast de warme lucht weliswaar middels een (flexibele) slang naar buiten (veelal door een - openstaand - raam), maar de aanzuiglucht haalt de mobiele airco feitelijk uit de ruimte die hij ook aan het koelen is! En daar zit een belangrijk stuk inefficiëntie in de werking, want op die wijze gebruikt de mobiele airco de door hem gekoelde lucht om de compressor te koelen, om deze vervolgens warm naar buiten te blazen. Volgt u het nog?

Een ander belangrijk verschil is dat gemiddeld genomen een mobiele airco minder goede geluidsisolatie heeft, waardoor de compressor in veel gevallen goed hoorbaar is. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. 

Kortom, een Windy is een volwaardige airco en daarmee een volwaardige vervanger in het geval dat een airco split-systeem om redenen niet gewenst is, of niet kan of mag worden geïnstalleerd, bijvoorbeeld door restricties van een VVE of Monumentenzorg (in verband met de buitenunit).  

Energie

Net als alle andere elektrische apparaten, is uiteraard ook de Windy conform de Europese regelgeving voorzien van een energielabel. Alle modellen hebben een Energieklasse A-label.

Uiteraard worden de apparaten geleverd met alle overige verplichte noodzakelijke informatie. Zo weet u precies wat het stroomverbruik is gekoppeld aan het koelvermogen, etc.

Montage
De Windy monoblock airco's zijn op zich heel eenvoudig te installeren. Het woord "installeren" is feitelijk niet eens van toepassing: "monteren" zou een betere omschrijving zijn. 

Tek. buis door muur klein

Een handige "Doe-Het-Zelver" kan dit in principe. Het meeste werk is het boren van het benodigde gat door de (buiten-)muur! Afhankelijk van welk type Windy u kiest, is dit Ø152 mm of Ø200 mm doorsnede. Of uw muren nu van hout, steen of beton zijn, een geschikte boor daarvoor is overal te huur bij gereedschapverhuurbedrijven of bouwmarkten. De Windy wordt verder compleet geleverd, dat wil zeggen: inclusief muurplaat, 'geel' buismateriaal en kunststof buitenrooster. Middels de muurplaat weet u precies waar het gat dient te komen. En de Windy is "plug & play". Dus u hoeft geen koudemiddel (R410A) toe te voegen of af te vullen! Als de Windy eenmaal hangt: stekker in het stopcontact en "koelen maar" !

Mocht u de montage toch liever willen uitbesteden, dan kan, de MonoblockExpert werkt samen met diverse montagebedrijven die ook de gaten in uw buitenmuur kunnen boren (geen beton) Deze externe montagebderijf doet dit tegen een geringe vergoeding graag voor u. De montage/installatie van een Windy vereist geen speciale STEK-installateur. Maar het mag uiteraard wel.
Toch liever eerst een Windy in werking zien- en of horen, dat kan. Wij hebben in Apeldoorn een showroom waar de Windy monoblock bedrijfsklaar hangt. Wij nodigen u graag uit om hier, uiteraard op afspraak, een kijkje te komen nemen.